نی‌ نی سایت

راز و رمزهای آشپزی خانگی: گلچینی از نی نی سایت




آموزش آشپزی: خلاصه تجربیات نی نی سایت

نی نی سایت، گنجینه ای ارزشمند از تجربیات مادران و کدبانوهای ایرانی است. در این پست، سعی کرده ایم عصاره‌ای از نکات مهم و کاربردی آشپزی را که در بحث‌های مختلف نی نی سایت مطرح شده، جمع‌آوری کنیم. این نکات، هم برای مبتدیان و هم برای حرفه‌ای‌ها می‌توانند مفید باشند.

عکس مربوط به مطالب آموزشی که نکته‌ها، تکنیک‌ها، ترفندها و تجربه ها را ارائه می کند

این تجربیات گلچینی است از موضوعات مختلف، از پخت برنج و خورشت تا نکات طلایی شیرینی‌پزی. پس با ما همراه باشید!

  • 💥برای داشتن برنج مجلسی، حتما قبل از پخت، برنج را خوب بشویید و حداقل 2 ساعت خیس کنید.
  • 💥زعفران را قبل از استفاده با کمی یخ دم کنید تا رنگ بهتری پس دهد.
  • 💥برای جلوگیری از ته گرفتن خورشت، از شعله کم و حرارت ملایم استفاده کنید و هر از گاهی آن را هم بزنید.
  • 💥برای خوش طعم شدن خورشت قیمه، کمی پودر دارچین و هل به آن اضافه کنید.
  • 💥برای پخت یک کیک اسفنجی عالی، حتما تخم‌مرغ‌ها را به خوبی هم بزنید تا حجمشان دو برابر شود.
  • 💥برای پف کردن کیک، مواد خشک و تر را به آرامی با هم مخلوط کنید و از هم زدن زیاد خودداری کنید.
  • 💥برای جلوگیری از سفت شدن گوشت در خورشت، ابتدا گوشت را با پیاز و ادویه تفت دهید و سپس آب اضافه کنید.
  • 💥برای اینکه کوفته‌هایتان وا نروند، از گوشت چرخ کرده کم چرب استفاده کنید و قبل از سرخ کردن، آن‌ها را کمی در یخچال بگذارید.
  • 💥برای تهیه یک ته چین خوشمزه، از ماست چکیده و زعفران فراوان استفاده کنید.
  • 💥برای پخت مرغ مجلسی، ابتدا مرغ را با پیاز و ادویه تفت دهید و سپس با سس مخصوص بپزید.
  • 💥برای داشتن یک خمیر پیتزای عالی، از آرد مخصوص پیتزا استفاده کنید و خمیر را به خوبی ورز دهید.
  • 💥برای تهیه یک سس پاستای خوشمزه، از گوجه فرنگی تازه و سیر فراوان استفاده کنید.
  • 💥برای خوش طعم شدن سوپ، از آب قلم یا عصاره مرغ استفاده کنید.
  • 💥برای تهیه یک دسر خوشمزه و آسان، از بیسکویت پتی بور و خامه استفاده کنید.
  • 💥برای جلوگیری از شکرک زدن مربا، از حرارت ملایم استفاده کنید و قبل از برداشتن از روی حرارت، کمی آبلیمو اضافه کنید.
  • 💥برای داشتن یک سالاد شیرازی خوشمزه، خیار و گوجه فرنگی را به صورت ریز خرد کنید و از نعناع خشک فراوان استفاده کنید.
  • 💥برای جلوگیری از تلخ شدن بادمجان، قبل از سرخ کردن، آن‌ها را نمک بزنید و بعد از چند دقیقه بشویید.
  • 💥برای خوش طعم شدن فلافل، از نخود خیس خورده و سبزیجات معطر استفاده کنید.
  • 💥برای تهیه یک آش رشته خوشمزه، از رشته آشی مرغوب استفاده کنید و قبل از اضافه کردن رشته، آش را خوب بپزید.
  • 💥برای داشتن یک شله زرد خوشمزه، از برنج نیم دانه ایرانی استفاده کنید و شکر را به تدریج اضافه کنید.

به زودی با مطالب بیشتری در زمینه آشپزی در خدمت شما خواهیم بود.





20 نکته طلایی آشپزی از نی نی سایت

20 نکته طلایی آشپزی از نی نی سایت

1. راز خوشمزگی قورمه سبزی: تفت دادن سبزی با حرارت ملایم

خیلی از مامان‌ها تو نی نی سایت تاکید داشتن که سبزی قورمه سبزی رو باید با حوصله و حرارت کم سرخ کرد تا عطر و طعمش آزاد بشه و قورمه سبزی حسابی خوشمزه بشه. از روغن جامد حیوانی استفاده کنید و اجازه بدید سبزی حسابی سرخ بشه. مراقب باشید سبزی نسوزه!سوزوندن سبزی باعث تلخی قورمه سبزی میشه. اضافه کردن یک قاشق رب انار به سبزی سرخ شده هم طعم قورمه سبزی رو بی نظیر میکنه. میتونید از ترکیب سبزی های مختلف مثل گشنیز، جعفری، اسفناج و تره استفاده کنید. شنبلیله خشک هم عطر خیلی خوبی به قورمه سبزی میده ولی مقدارش باید کم باشه.

2. از بین بردن بوی زهم مرغ: بهره‌گیری از ادویه های مناسب

برای از بین بردن بوی زهم مرغ، قبل از پختن، مرغ رو با آبلیمو، نمک و فلفل سیاه مزه دار کنید. می تونید از ادویه های دیگه مثل پودر سیر، پودر پیاز، زنجبیل و زردچوبه هم استفاده کنید. توی نی نی سایت خیلی ها پیشنهاد داده بودن که مرغ رو قبل از پختن یه کم بجوشونید و آبش رو دور بریزید. این کار باعث میشه بوی زهم مرغ خیلی کمتر بشه. توی آب مرغی که مرغ رو باهاش میپزید، یه تکه زنجبیل و چند حبه سیر بندازید. بعد از پختن مرغ، یه کم زعفران دم کرده بهش اضافه کنید تا خوش عطر و خوشرنگ بشه. قبل از سرخ کردن مرغ، اون رو خوب خشک کنید تا روغن کمتری جذب کنه.

3. پخت برنج مجلسی: خیساندن برنج و بهره‌گیری از آب مناسب

برای پخت برنج مجلسی، حتماً برنج رو از قبل خیس کنید. میزان خیس خوردن برنج بستگی به نوع برنج داره ولی معمولاً چند ساعت کافیه. توی نی نی سایت خیلی ها میگفتن که اضافه کردن یه قاشق ماست به برنج خیس خورده باعث میشه برنج قد بکشه و دون دون بشه. برای پخت برنج، از آب جوش استفاده کنید. میزان آب برنج هم خیلی مهمه. اگه آبش زیاد باشه، برنج شفته میشه و اگه کم باشه، ته میگیره. بعد از اینکه آب برنج کشیده شد، دم کنی بذارید و حرارت رو کم کنید. میتونید لای برنج زعفران دم کرده و زرشک هم بریزید.

4. جلوگیری از سر رفتن شیر: بهره‌گیری از روش های ساده

برای جلوگیری از سر رفتن شیر، یه قاشق چوبی روی قابلمه بذارید. همچنین میتونید دور لبه قابلمه رو با کره چرب کنید. توی نی نی سایت خیلی ها پیشنهاد دادن که شعله گاز رو کم کنید و مرتب شیر رو هم بزنید. اگه شیر جوشید و خواست سر بره، یه لحظه قابلمه رو از روی حرارت بردارید. از قابلمه های بزرگتر استفاده کنید تا شیر فضای بیشتری برای جوشیدن داشته باشه. اضافه کردن یک قاشق چای خوری کره به شیر هم از سر رفتنش جلوگیری میکنه. همیشه حواستون به شیر باشه و ازش غافل نشید.

5. پخت کیک اسفنجی: رعایت نکات کلیدی

برای پخت کیک اسفنجی، تخم مرغ ها رو به مدت کافی با شکر بزنید تا کرم رنگ و کشدار بشن. آرد و بکینگ پودر رو با هم الک کنید و به تدریج به مواد اضافه کنید. فر رو از قبل گرم کنید. قالب کیک رو چرب کنید و آرد پاشی کنید. مواد کیک رو به آرامی در قالب بریزید. کیک رو با دمای مناسب بپزید. بعد از پخت، اجازه بدید کیک خنک بشه و بعد از قالب خارج کنید.

6. خوشمزه تر شدن کتلت: بهره‌گیری از سیب زمینی آبپز و ادویه های معطر

برای اینکه کتلت خوشمزه تری داشته باشید، از سیب زمینی آبپز استفاده کنید. میتونید یه کم پیاز رنده شده هم به مواد کتلت اضافه کنید. برای معطر شدن کتلت، از ادویه هایی مثل زردچوبه، فلفل سیاه و پودر سیر استفاده کنید. توی نی نی سایت خیلی ها میگفتن که اضافه کردن یه قاشق آرد سوخاری به مواد کتلت باعث میشه کتلت منسجم تر بشه. قبل از سرخ کردن کتلت، اون رو تو آرد بغلتونید. کتلت ها رو با حرارت ملایم سرخ کنید تا مغز پخت بشن. برای اینکه کتلت ها روغن کمتری جذب کنن، از روغن داغ استفاده کنید.

7. تهیه یک سس خوشمزه: پایه سس مایونز و ادویه های دلخواه

برای تهیه یه سس خوشمزه، پایه سس رو سس مایونز قرار بدید. میتونید به سس مایونز، سس خردل، سس کچاپ و آبلیمو اضافه کنید. برای طعم دادن به سس، از ادویه هایی مثل فلفل سیاه، پودر سیر، پودر پیاز و آویشن استفاده کنید. میتونید یه کم سبزیجات خرد شده هم به سس اضافه کنید. برای رقیق تر شدن سس، میتونید یه کم آب اضافه کنید. سس رو خوب مخلوط کنید و بچشید تا طعمش مطابق سلیقه تون باشه. سس رو در یخچال نگهداری کنید.

8. راز ترد شدن سیب زمینی سرخ کرده: خیساندن سیب زمینی و روغن داغ

برای اینکه سیب زمینی سرخ کرده تردی داشته باشید، سیب زمینی ها رو بعد از خرد کردن، توی آب سرد خیس کنید. این کار باعث میشه نشاسته سیب زمینی خارج بشه و سیب زمینی ها تردتر بشن. قبل از سرخ کردن، سیب زمینی ها رو خوب خشک کنید. از روغن داغ برای سرخ کردن سیب زمینی ها استفاده کنید. سیب زمینی ها رو توی روغن زیاد سرخ کنید. بعد از سرخ شدن، سیب زمینی ها رو روی دستمال کاغذی بذارید تا روغن اضافیشون گرفته بشه. سیب زمینی ها رو بلافاصله بعد از سرخ کردن نمک بزنید.

9. طعم دار کردن گوشت: بهره‌گیری از پیاز و ادویه های مختلف

برای طعم دار کردن گوشت، قبل از پختن، گوشت رو با پیاز خرد شده، نمک، فلفل و زردچوبه مزه دار کنید. میتونید از ادویه های دیگه مثل دارچین، زنجبیل و جوز هندی هم استفاده کنید. برای نرم تر شدن گوشت، میتونید یه کم ماست یا آبلیمو به گوشت اضافه کنید. گوشت رو به مدت چند ساعت در یخچال استراحت بدید تا طعم ها به خوبی به خورد گوشت برن. برای پخت گوشت، از حرارت ملایم استفاده کنید. در صورت تمایل، میتونید سبزیجات مختلفی مثل هویج، کرفس و سیب زمینی هم به گوشت اضافه کنید. برای خوش عطر شدن گوشت، میتونید یه کم زعفران دم کرده بهش اضافه کنید.

10. پخت لوبیا پلو خوشمزه: تفت دادن مواد و بهره‌گیری از ادویه پلویی

برای پخت لوبیا پلو خوشمزه، ابتدا گوشت چرخ کرده رو با پیاز تفت بدید. بعد لوبیا سبز رو اضافه کنید و تفت بدید. رب گوجه فرنگی رو اضافه کنید و تفت بدید تا رنگش باز بشه. ادویه پلویی، نمک و فلفل رو اضافه کنید. برنج رو آبکش کنید. مواد رو لایه لایه بین برنج قرار بدید. برنج رو دم بذارید.

11. از بین بردن تلخی بادمجان: نمک زدن و شستشو

برای از بین بردن تلخی بادمجان، بادمجان ها رو پوست بگیرید و برش بزنید. روی بادمجان ها نمک بپاشید و به مدت نیم ساعت صبر کنید. بعد بادمجان ها رو بشویید و خشک کنید. این کار باعث میشه تلخی بادمجان گرفته بشه. قبل از سرخ کردن بادمجان ها، اون ها رو با دستمال کاغذی خشک کنید تا روغن کمتری جذب کنن. برای اینکه بادمجان ها خوشمزه تر بشن، میتونید قبل از سرخ کردن، اون ها رو با سیر رنده شده و ادویه های دلخواه مزه دار کنید. میتونید بادمجان ها رو به صورت کبابی هم تهیه کنید.

12. تهیه ترشی خانگی: بهره‌گیری از مواد تازه و سرکه با کیفیت

برای تهیه ترشی خانگی، از مواد تازه و با کیفیت استفاده کنید. سبزیجات و میوه ها رو خوب بشویید و خشک کنید. از سرکه با کیفیت استفاده کنید. به مقدار کافی نمک به ترشی اضافه کنید. میتونید از ادویه های مختلفی مثل فلفل، سیر، تخم گشنیز و زیره برای طعم دادن به ترشی استفاده کنید. ترشی رو در ظرف شیشه ای تمیز و خشک نگهداری کنید. ظرف ترشی رو در جای خنک و تاریک قرار بدید.

13. پخت عدس پلو خوشمزه: بهره‌گیری از گوشت قلقلی و کشمش

برای پخت عدس پلو خوشمزه، عدس رو از قبل خیس کنید. گوشت چرخ کرده رو به صورت قلقلی دربیارید و سرخ کنید. پیاز داغ درست کنید. کشمش رو تفت بدید. عدس رو با برنج مخلوط کنید و آبکش کنید. مواد رو لایه لایه بین برنج قرار بدید. برنج رو دم بذارید.

14. درست کردن دلمه برگ مو: بهره‌گیری از برگ مو تازه و مواد خوش عطر

برای درست کردن دلمه برگ مو، از برگ مو تازه و لطیف استفاده کنید. برگ موها رو بشویید و به مدت چند دقیقه در آب جوش قرار بدید تا نرم بشن. برنج، گوشت چرخ کرده، پیاز، لپه، سبزیجات معطر و ادویه ها رو با هم مخلوط کنید. مواد رو داخل برگ مو بپیچید. دلمه ها رو در قابلمه بچینید. روی دلمه ها آب بریزید و اجازه بدید تا بپزن. در صورت تمایل، میتونید به دلمه ها یه کم شکر و آبلیمو اضافه کنید.

15. جلوگیری از کپک زدن مربا: جوشاندن کافی و بهره‌گیری از شکر مناسب

برای جلوگیری از کپک زدن مربا، مربا رو به مدت کافی بجوشونید تا غلیظ بشه. از شکر با کیفیت استفاده کنید. مربا رو در ظرف شیشه ای تمیز و خشک نگهداری کنید. بعد از اینکه مربا خنک شد، یه لایه نازک روغن روی مربا بریزید. ظرف مربا رو در جای خنک و تاریک نگهداری کنید. از قاشق تمیز برای برداشتن مربا استفاده کنید. اگه روی مربا کپک زد، قسمت کپک زده رو بردارید و بقیه مربا رو مصرف کنید.

16. پخت آش رشته خوشمزه: بهره‌گیری از سبزی آش و کشک مرغوب

برای پخت آش رشته خوشمزه، از سبزی آش تازه و مرغوب استفاده کنید. رشته آش رو در انتهای پخت به آش اضافه کنید. از کشک مرغوب و غلیظ استفاده کنید. پیاز داغ و سیر داغ فراوان درست کنید. نعناع داغ درست کنید. آش رو با پیاز داغ، سیر داغ، نعناع داغ و کشک تزیین کنید. حبوبات رو از قبل خیس کنید.

17. رفع شوری غذا: بهره‌گیری از سیب زمینی و آرد

اگه غذاتون شور شد، یه تکه سیب زمینی پوست کنده توی غذا بندازید تا شوری غذا رو جذب کنه. میتونید یه قاشق آرد رو با کمی آب مخلوط کنید و به غذا اضافه کنید تا شوری غذا رو بگیره. در صورت امکان، یه کم آب به غذا اضافه کنید. اگه غذا آبکی شد، اجازه بدید تا آبش تبخیر بشه. میتونید یه کم آبلیمو به غذا اضافه کنید تا طعمش رو متعادل کنه. در بعضی غذاها، اضافه کردن یه کم شکر میتونه شوری رو خنثی کنه. همیشه قبل از اضافه کردن نمک به غذا، اون رو بچشید.

18. جلوگیری از چسبیدن ته دیگ: بهره‌گیری از روغن و حرارت مناسب

برای جلوگیری از چسبیدن ته دیگ، از روغن کافی استفاده کنید. ته قابلمه رو با روغن چرب کنید. حرارت رو کم کنید. میتونید یه لایه نون لواش یا سیب زمینی ورقه شده ته قابلمه بذارید. از قابلمه نچسب استفاده کنید. قبل از سرو کردن برنج، چند دقیقه صبر کنید تا ته دیگ کمی خنک بشه. میتونید ته دیگ رو با یه قاشق آب جدا کنید.

19. پخت سوپ جو خوشمزه: تفت دادن جو و بهره‌گیری از آب قلم

برای پخت سوپ جو خوشمزه، جو رو از قبل خیس کنید. جو رو با پیاز و هویج تفت بدید. از آب قلم یا آب مرغ برای پخت سوپ استفاده کنید. سبزیجات سوپ رو خرد کنید و به سوپ اضافه کنید. اجازه بدید تا سوپ خوب جا بیفته. در صورت تمایل، میتونید به سوپ یه کم خامه اضافه کنید. سوپ رو با جعفری خرد شده تزیین کنید.

20. درست کردن شربت زعفران: بهره‌گیری از شکر و زعفران مرغوب

برای درست کردن شربت زعفران، از شکر و زعفران مرغوب استفاده کنید. شکر و آب رو روی حرارت قرار بدید تا شکر حل بشه. زعفران دم کرده رو به شربت اضافه کنید. در صورت تمایل، میتونید به شربت یه کم گلاب اضافه کنید. شربت رو در یخچال نگهداری کنید. قبل از سرو کردن، شربت رو با آب خنک مخلوط کنید. میتونید به شربت یخ و لیمو هم اضافه کنید.

نمایش بیشتر

یک دیدگاه

  1. مطلبتون رو خوندم و کلی ذوق زده شدم مخصوصا قسمت نکات مربوط به قورمه سبزی و پخت برنج مجلسی 😊 من خودم چند وقتی هست تو آشپزخونه کلی آزمون و خطا کردم ولی هنوز هم گاهی برنجم ته میگیره یا قورمسبزیم مزه تلخ میده. خیلی دوست دارم تو پست های بعدی تون ریزتر توضیح بدید مثلا چطور با یخچال قدیمی میشه دما رو دقیق تر کنترل کرد یا چیکار کنیم که سبزی نسوزه. دوستان دیگه هم اگه تجربه ای دارن یا ترفندی بلدن حتما بگن که همه استفاده کنیم. راستی من تو ترشی انداختن هم مشکل دارم اگه راهنمایی کنید ممنون میشم 🤗🌸

پاسخ دادن به Pegah لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا